El recorregut us presentarà les característiques úniques del raïm azerbaidjanès, mentre exploreu els vins produïts a tot el país. Per això, visitarem dos establiments vitivinícoles locals seleccionats pel seu servei dedicat i la seva selecció especial de vins locals.
També aprendràs sobre la història de la vinya a l'Azerbaidjan des de la prehistòria, passant per la Unió Soviètica, fins a l'actualitat. Deixeu-vos seduir per tasts, maridatges culinaris i animades discussions, creant records per assaborir molt després que acabi la visita.
El vi es produeix en diverses regions de l'Azerbaidjan, principalment a Ganja, Gabala, Shamakhi, Goygol, Khachmaz, Goychay, Shamkir, Tovuz, Absheron i altres regions. Durant la Unió Soviètica, la indústria vitivinícola va prosperar a l'Azerbaidjan, però es va aturar una mica després de la independència. Una llarga història de la producció de vi a l'Azerbaidjan es va descobrir durant les excavacions arqueològiques de certs assentaments antics de tot el país. Durant les expedicions, els arqueòlegs van descobrir tines de fermentació i recipients d'emmagatzematge que incloïen residus i llavors de raïm que daten del segon mil·lenni aC. Bakú (regió d'Absheron) també s'ha fet famosa últimament pel seu desenvolupament de vinyes.
Aquesta experiència immersiva us convida a descobrir les joies amagades de l'escena vinícola de Bakú, tastant varietats locals exquisides i descobrint la passió que hi ha darrere de cada copa.
Comença la teva deliciosa aventura saludant el teu guia local expert davant del monument de Nasimi. El vostre guia us portarà a dos establiments vinícoles locals acuradament seleccionats, cadascun amb el seu propi encant. A cada parada, tindreu l'oportunitat de parlar amb experts en vins apassionats i experimentats que us ajudaran a definir la subtil expressió dels vins locals.
Mentrestant, descobrireu més sobre les tècniques tradicionals d'elaboració del vi transmeses de generació en generació i obtindreu informació sobre les innovacions modernes que donen forma a la florent indústria vitivinícola de l'Azerbaidjan. Al llarg del recorregut, també tindreu l'oportunitat de degustar deliciosos maridatges de formatges artesanals, pa acabat de fer i altres delícies culinàries que complementen perfectament els vins. Mantindrem animades discussions amb altres entusiastes del vi, compartint impressions i pensaments filosòfics al llarg del camí.
Aquí teniu una copa per l'art atemporal de la vinificació al cor de Bakú. Salut!