Aquest recorregut gastronòmic us introduirà a la cuina local de Tirana i la cuina tradicional albanesa. Tirana és una metròpoli urbana, plena de contrastos en la qual es poden notar fàcilment les cicatrius del passat i del present. Sobretot, és la cruïlla de diferents períodes de la història moderna albanesa.
És una ciutat on es barreja l'art delicat de principis del segle XX amb les fredes formes rectangulars del període comunista. A més, estan florint els nous edificis moderns. A més, en aquest tour gastronòmic i de la ciutat descobrirem alguns dels indrets més interessants de la ciutat. Tot combinat amb molts sabors locals, històries interessants i gent local amable.
Primer deixeu de provar “Pace” una sopa tradicional albanesa
Després de la recollida, el primer destí del recorregut serà un dels pocs restaurants d'esmorzars menys típics, o “Mengjezore”. És on tindrem l'oportunitat de degustar “Pace”, una tradicional sopa espessa i picant feta de cap de vaca o medul·la òssia. Situat al “Mercat de la Bicicleta”, un barri local molt típic, aquest Restaurant, des de l'any 2004 manté viva la tradició del “Restaurant Esmorzar” i Pace.
Segona parada de provar el cafè turc tradicional
Passant del nucli antic de la ciutat i apropant-nos al centre de la ciutat veurem la influència comunista en els edificis i l'arquitectura. És hora de prendre un cafè i passarem per una cafeteria local. Serà difícil triar, ja que ofereixen més de 25 tipus de cafè diferents d'arreu del món. Per descomptat, si voleu sonar local, aneu amb el petit espresso o el cafè turc.
Tercera parada - Visita al castell de Tirana i degustació d'oli d'oliva
Passejant pel “Pedonale” el Bulevard Artístic peatonal visitarem el Castell de Tirana. Situat al centre de Tirana ha estat un punt administratiu en diferents sistemes de govern. Renovat recentment, és un dels atractius més interessants amb botigues i bars únics. Un centre únic d'oli d'oliva i productes.
Quarta parada de visita a “Blloku”, Main Boulevard
El recorregut continua al Boulevard Principal de Tirana “Deshmoret e Kombit”. Aprendràs més sobre la seva arquitectura, estil i història. És on es troben Piramida i els edificis més famosos de Tirana. Passejant per l'antiga part comunista de la ciutat, Blloku. Abans era la zona residencial de l'antic dictador comunista Enver Hoxha.
Parada ràpida per a una especialitat molt local de Beguda Mase barrejada amb Gelat.
Cinquena parada en un menjar tradicional albanès - Grill Stop
Visiteu un restaurant local on tindrem l'oportunitat de provar un àpat local complet a la brasa. Els albanesos i la seva cuina tradicional són famosos per tenir molta carn al seu menú i ser vegetarià aquí és una feina difícil 🙂
Serà un àpat complet on podreu tastar la Fergesa, una especialitat de Tirana, mandonguilles, Suxhuk (embotits de Kosovo) i molt més, tot combinat amb begudes locals.
Final del Tour