Benvingut a la bonica ciutat de Porto, coneguda pel seu ambient encantador i, sobretot, per la seva deliciosa cuina i begudes portugueses locals. Uneix-te a nosaltres en el nostre recorregut gastronòmic a peu i et portarem a un viatge per les millors parades gastronòmiques de la ciutat.
Aquí teniu una llista de tasts possibles:
- Pastel de Nata: una pastisseria portuguesa estimada, és una delicia i icònic que delecta les papil·les gustatives amb el seu farcit ric i cremós de natilla enclavat dins de capes de pasta de full daurada i escamosa. Aquesta deliciosa pastisseria és perfectament equilibrada, oferint un sabor dolç i lleugerament caramel·litzat, sovint accentuat amb una pols de canyella o sucre en pols per sobre.
- Cafè: maridat amb els dolços més típics de Portugal, un cafè només s'acompanya! Un inici preciós i enèrgic per al nostre recorregut!
- Taula de formatges locals: Porto, conegut pel seu ric patrimoni culinari, compta amb una varietat de formatges distintius que capturen l'essència de la regió.
- Bifana: una delícia salada de la cuina portuguesa, és un saborós entrepà amb carn de porc marinada a rodanxes fines enclavat dins d'un panet suau o cruixent. La carn de porc es condimenta normalment amb all, pebre vermell i altres espècies, i després es cuina lentament a la perfecció.
- Petiscos: un aspecte deliciós de la cultura culinària portuguesa, es refereix a una varietat de plats petits i saborosos semblants a les tapes a Espanya. Aquestes delícies de mida petita estan dissenyades per compartir, fomentant una experiència gastronòmica comunitària i social. Des d'olives marinades i plats de formatge fins a broquetes de xoriço i marisc a la brasa, els petiscos mostren els sabors diversos i rics de la cuina portuguesa.
- Pataniscas: un plat portuguès estimat, són deliciosos bunyols fregits fets amb un arrebossat de bacallà salat, farina, ous i herbes aromàtiques. Aquestes delícies de color marró daurat presenten un exterior cruixent que dóna pas a un nucli tendre i saborós.
- Port: el vi de Porto rep el nom de la ciutat de Porto, la segona ciutat més gran de Portugal i un dels principals ports que històricament exportava vins portuguesos. El vi de Porto està fortificat amb licors de raïm i té un gust complex i dolç. En alternativa a la beguda sola, també podeu provar el còctel de porto blanc barrejat amb tònic. Però en realitat podeu utilitzar qualsevol estil de port, inclòs un port vermell o jove tawny per fer un port i un tònic.