Comença el dia envoltat de l'aroma de cafè acabat de torrar en una cafeteria familiar situada en un edifici històric. Pren un cafè intens, cultivat localment, amb un pastís de sucre en pols i escolta com els grans del camp porto-riqueny arriben a la teva tassa.
Endinsa't en la ciutat vella fins a un popular venedor ambulant, on tastaràs una empanadilla cruixent farcida de saborós farcit. És emblemàtic de les fritures porto-riquenyes i un dels aperitius preferits per emportar pels locals.
A continuació, evita les llargues cues al lloc de naixement de la piña colada. Al mateix lloc on es va crear aquest còctel icònic, aixequeu una copa per la seva barreja tropical de pinya, coco i rom.
A continuació, instal·leu-vos en un restaurant familiar per dinar, on us serviran mofongo, el plat reconfortant per excel·lència de Puerto Rico. El mofongo es fa amb puré de plàtans, carn tendra o verdures. És abundant, saborós i imprescindible si ets a San Juan.
Després, posa en pausa una llaminadura congelada. Podràs triar entre un gelat o un sorbet en una varietat de sabors tropicals. Aquesta petita botiga fa més d'una dècada que serveix llaminadures artesanals congelades i s'abasteixen de la fruita de pagesos locals de l'illa.
Finalment, acabeu en una botiga de xocolata “de la gra a la barra” propietat d'una dona. Aquesta xocolata decadent està feta amb cacau cultivat localment. Pren una xocolata calenta i prova un tros del seu pastís casolà.
Amb un grup reduït d'un màxim de 12 persones i un guia local, no només menjareu bé, sinó que també connectareu amb les històries, la història i la gent que fan que el Vell San Juan sigui inoblidable.