La vinya Gibbston de Valli es troba al costat de Kinross, on conreen alguns dels millors vins de Pinot Noir i Pinot Gris que Gibbston hagi vist mai. El nom de Grant Taylor és sinònim de Central Otago Pinot Noir i és un dels enòlegs de Pinot Noir més premiats de Nova Zelanda. El més famós per guanyar el trofeu al “Millor Pinot Noir” en un dels concursos de vins més grans del món a Londres, no una, sinó quatre vegades, una gesta aconseguida per cap altre enòleg del món.
Natiu d'Otago, el viatge vitivinícola de Grant va començar 18 anys abans d'establir Valli, a Napa, Califòrnia, on va ajudar a establir dos cellers diferents de renom mundial i al mateix temps es va convertir en un enòleg de renom. Al seu retorn a Nova Zelanda, es va convertir en el primer enòleg de Gibbston Valley Winery. Durant els últims 19 anys ha elaborat els primers vins per a una sèrie de cellers emblemàtics d'Otago, però ara es concentra en Valli, juntament amb el seu talentós enòleg principal, Jen Parr.
Valli es va establir l'any 1998 amb l'objectiu de crear representacions reals de les subregions d'Otago; Bendigo, Waitaki, Bannockburn i Gibbston. Grant i Jen ho expressen amb una intensitat i puresa inquebrantables, també va ser una novetat per a la regió: ningú havia intentat capturar, i molt menys dominar la trama subregional en desenvolupament que ara ha començat a desenvolupar-se com el següent capítol emocionant de la història del vi d'Otago. . Aquesta experiència vitivinícola et submergirà en l'impressionant món del vi Valli.