Uneix-te al nostre tour de menjar de carrer per Catània!
Una experiència única que us submergirà en la cultura i la història locals de la ciutat. La cuina local està influenciada per dos elements fonamentals: el preciós mar Mediterrani assolellat que escalfa les terres sicilianes i el majestuós Etna, el volcà més actiu d'Europa. La combinació d'aquests dos factors fa que l'oferta gastronòmica de Catània sigui increïblement viva.
La venda de menjar per emportar a Catània neix de la trobada dels diferents pobles i cultures que han viscut a la ciutat al llarg del temps: grecs, llatins, espanyols, jueus i àrabs per citar només alguns. Cada poble ha introduït els seus propis costums gastronòmics a la tradició siciliana, compartint el naixement dels plats deliciosos, cruixents i vius d'avui, sovint preparats a la vista per les mans hàbils dels experts locals.
Amb el nostre tour de menjar de carrer de Catània podràs degustar el millor del menjar de carrer sicilià, passejant pels sorollosos i acolorits carrers del centre històric, acompanyat d'un expert gastronòmic local. Amb nosaltres tindreu l'oportunitat de tastar:
Arancini: Arancini de fama mundial consisteix en una bola d'arròs farcida amb una varietat d'ingredients (carn, pernil cuit, espinacs, festucs, albergínies i més) i després fregida com mana la tradició.
Caponata siciliana: Es tracta d'una barreja de verdures fregides (majoritàriament albergínies), amanida amb salsa de tomàquet, api, ceba, olives, tàperes, sucre i vinagre. Hi ha nombroses variacions, ja que està molt estès per tot el mar Mediterrani. La caponata s'utilitza generalment avui en dia com a guarnició o aperitiu, però des del segle XVIII és un plat principal.
Con de peix fregit: un deliciós con farcit de diversos tipus de peix fregit, pescat aquell dia!
Cipollina catanesa: Una pastisseria rústica siciliana feta de pasta de full, farcida de ceba fregida, pernil cuit i formatge filós. Una peça clàssica de rostisseria catanesa, que t'encantarà des del primer mos. Una closca cruixent i escamosa que tanca un farcit càlid, filós i dolç al seu interior.
Cartocciata: de Catània és una pastisseria rústica farcida, fragant i saborosa. Especialitat de rostisseria siciliana, s'assembla a un petit calzone al forn, del qual es diferencia per la seva massa més alta i suau.
Cannoli sicilià: l'hòstia, modelada tradicionalment al voltant d'una barra de metall calenta, s'omple amb una preparació dolça i cremosa feta amb formatge ricotta, fruita confitada, festucs cruixents o xips de xocolata negra. Una explosió de gust i color! Podeu trobar la recepta aquí.
Granita siciliana: Perfecte per relaxar-se i refrescar-se a les caloroses tardes d'estiu. Se serveix en copa i és ideal per acabar un àpat ric amb una nota alta. La fruita fresca, el sucre i el gel són els ingredients necessaris: senzills, però increïblement saborosos!