L'estacionalitat, els productes de proximitat, l'austeritat, l'harmonia amb la natura, l'agraïment són valors que han inspirat la nostra relació amb la natura des de temps immemorials. A Forn de la Llotgeta creiem que les cultures alimentàries tradicionals són una gran font de coneixement per ajudar-nos a abordar grans reptes de sostenibilitat, inclosa la manera com experimentem les nostres experiències de viatge.
En aquest taller, el nostre enfocament cultural de la cuina us permetrà explorar el millor terroir de Mallorca, els plats típics i les tradicions culinàries seguint les receptes familiars i el calendari gastronòmic de l'illa: des d'ingredients clau de temporada fins a productes emblemàtics, tot combinat amb vins ecològics i un ethos gastronòmic sostenible. .
Col·laborem amb petits productors i agricultors per unir la vostra experiència culinària amb la producció d'aliments artesanals més genuïns de Mallorca. No només gaudireu del gust del seu treball apassionat i dur, sinó que també tindreu l'oportunitat d'emportar-vos els ingredients i materials utilitzats durant el taller perquè reproduïu les receptes i us porteu a casa el gust autèntic de Mallorca.
Hem creat aquesta experiència perquè connecteu d'una manera profunda, sincera i immersiva amb la nostra cultura i honreu el menjar local tradicional. Els nostres grups oberts es mantenen molt reduïts amb un màxim de 8 persones, per oferir-te una experiència íntima. Si preferiu l'exclusivitat total, els cursos també es poden fer privats de 2 a 15 persones i estan subjectes a disponibilitat. Els cursos no estan recomanats per a menors de 10 anys, però són benvinguts en grups privats.
Situat al centre de Palma, a només 10 minuts del meu taller, el Mercat de l'Olivar és el mercat típic més gran de la ciutat. Aquest passeig us permetrà endinsar-vos en el seu vibrant ambient mediterrani. Passarem per la seva parada de fruita, peix i altres delícies, coneixerem els venedors i ens aprovisionarem d'alguns dels ingredients que necessitem per al nostre taller.
Un cop al meu taller, començarem un taller pràctic de cuina per preparar junts un menú complet de temporada mallorquina. Inclou un aperitiu, un entrant, un segon, unes postres i, per descomptat, vi de la terra.
Menú d‘exemple
Embutits locals i formatges artesans amb raïm i ametlla
Pa mallorquí amb verdures i panses
Carxofes i arròs sobrassada meloso cuit en cassola de fang (greixonera)
Gató (coca d'ametlla) amb gelat d'ametlla
Tots els ingredients són d'origen local i sostenible. La proteïna animal és molt important per entendre la cultura tradicional de la gastronomia mallorquina, però aquest taller es pot fer fàcilment vegetarià o vegà per a grups privats. Si us plau, aviseu de qualsevol necessitat dietètica, farem tot el possible per adaptar el curs a les vostres necessitats.
Durada: 1h visita al mercat + 3h taller
Si teniu restriccions dietètiques molt específiques o al·lèrgies alimentàries greus, poseu-vos en contacte amb nosaltres abans de reservar en línia.