Converteix-te en un caçador de tòfones per a la nit durant una experiència exclusiva de tòfona al capvespre. Apreneu tot sobre la caça de tòfones i coneixeu els locals, i els seus gossos, que dediquen la seva vida a la caça de tòfones salvatges. Tasta les tòfones per saber de què va tot l'enrenou i tres vins locals.
Després d'una càlida benvinguda d'Alberto o Gianluca, els vostres experimentats guies trifolau (caçadors de tòfones) i els seus gossos de confiança, Etan, Katt o Bull, pugen al seu cotxe per ser conduïts al bosc del Piemont, on solen caçar tòfones. Submergeix-te en les belles vinyes i el paisatge durant el viatge.
En arribar al bosc, obteniu una breu introducció a la història i l'art de la caça de la tòfona. Descobriu com els trifolau entrenen i desenvolupen relacions tan properes amb els seus amics de quatre potes. A continuació, coneixeu els diferents tipus de tòfones i les seves relacions simbiòtiques amb els arbres.
Després d'haver respost totes les vostres preguntes relacionades amb la tòfona, seguiu els nassos dels gossos pel bosc a la recerca d'aquests bolets esquius. Sabràs quan els gossos caçadors de tòfones han trobat alguna cosa mentre comencen a cavar a la base d'un arbre, arrelant la tòfona amb el seu nas afinat.
Si teniu sort, potser desenterraran la tòfona blanca més famosa del món, el Tartufo Bianco d'Alba, que només es troba al Piemont, la qual cosa la converteix en una de les tòfones més rares i cobejades del voltant. Gaudeix observant els gossos de tòfona treballant mentre el sol es pon sobre el camp italià circumdant.
Després de preparar la gana recollint tòfones, serà el moment de l'aperitiu. Dirigiu-vos a un celler local de Gavi per tastar tres dels seus vins, tots guardonats amb el segell de qualitat DCOG Gavi di Gavi. Poseu-hi patates fregides de tòfona, pa focaccia i formatges locals i embotits amb tòfona negra ratllada per sobre.
Després d'haver adquirit una nova apreciació i comprensió de la tòfona, torneu al punt de trobada.