A Laconi, a la zona d'Oristano, podràs participar d'una experiència sensorial i culinària inigualable descobrint les plantes aromàtiques utilitzades per produir xocolates i licors amb els sabors i aromes característics de Sardenya.
Amb la nostra guia experta, la Rosa, fundadora i productora de l'empresa, t'endinsaràs en el món de les plantes aromàtiques autòctones i aprendràs a reconèixer i apreciar la farigola de muntanya, el fonoll silvestre, la murta, el ginebre i l'helicris, tresors vegetals de l'illa. Compartiràs els secrets de la seva elaboració, recol·lecció i processament, combinant hàbilment tècniques innovadores amb respecte a les tradicions centenàries, i al final participaràs en un tast guiat, on els intensos sabors de la xocolata i els licors es barregen harmoniosament amb l'aromàtic. essències de l'illa.
Finalment, tindreu l'oportunitat d'emportar-vos a casa un record inoblidable d'aquests deliciosos productes, per tornar a assaborir sabors autèntics i únics.
L'experiència està disponible durant tot l'any, però de juny a setembre no hi ha tast de xocolata ja que les altes temperatures del període estival no permetrien processar-la.
Programa
En arribar a la granja, realitzareu un recorregut sensorial guiat pels olis essencials en el qual coneixereu cada planta i el seu olor característic.
A continuació, podreu degustar els diferents tipus de xocolata i licors amb aroma d'herbes típics de Sardenya, que s'elaboren amb habilitat in situ.
Degustació
El tast inclou:
- sis tipus de licors: farigola, fonoll, ginebre, helicris, murta i licor de xocolata;
(només d'octubre a maig) diversos tipus de xocolata: tòfones amb llet
- xocolata i murta o licor de farigola, xocolata negra amb farcits de murta o farigola, xocolata amb llet, xocolata negra i barretes d'arròs inflat, i xocolata amb farcits de cirera a l'alcohol.
El tast està disponible per a participants a partir de 18 anys, ja que els licors contenen alcohol.
Per als nens i adults que desitgin productes sense alcohol, se servirà una tisana artesanal amb herbes i, només en el període d'octubre a maig, bombons sense licor.