La vostra experiència començarà a mesura que us recolliran al vostre allotjament després de l'esmorzar. Familiaritzeu-vos amb el vostre guia de parla anglesa i conduïu fins al majestuós Fort Golconda, a uns 11 km de la ciutat. Construït originalment com un fort de fang, el complex ha sofert canvis al llarg dels segles sota el domini dels sultans Bahmani i la dinastia Qutub Shahi. Obteniu informació sobre l'acústica de l'edifici i el complex sistema de gestió de l'aigua dissenyat aquí. El vostre guia us explicarà la història del fort i com va donar forma al futur d'Hyderabad i la seva gent.
Al migdia, dirigiu-vos a les Tombes Qutub Shahi situats a prop. Erigides en memòria dels governants de la regió, mereixen una visita les impressionants tombes de granit, arcs i columnes. Passeja pels jardins i visita l'exposició per conèixer el significat d'aquesta fita.
Continueu cap a la Ciutat Vella d'Hyderabad, on visitareu el Palau Chowmahalla, que antigament va ser la llar dels Nizam, coneguda per ser una de les famílies més riques de l'Índia. Es van requerir fins a 7.000 assistents per mantenir l'opulent palau. Algunes de les seccions destacades d'aquest palau inclouen una font d'aigua, cotxes d'època, talles intricades, canelobres de vidre i la gran sala durbar. Els divendres, Choumahalla està tancat i visitarem l'espectacularment construït Badshahi Ashoorkhana.
La destinació final és Charminar, un monument simbòlic de la ciutat d'Hyderabad. Va ser construït l'any 1591 per Mohammed Quli Qutub Shahi, el cinquè sultà de la dinastia Qutub Shahi per commemorar el final d'un atac de pesta mortal a la ciutat. Escolteu les llegendes d'aquest lloc, com ara la presència d'un túnel secret sota Charminar que connectava amb el fort de Golconda, creat com a mitjà d'escapament per a la família reial en moments d'angoixa. Al final de l'excursió, us retornarà al vostre hotel.
El recorregut està organitzat per Five Senses Tours Private Limited, reconegut pel ministeri de turisme. L'empresa dóna suport a les comunitats locals mitjançant la subsistència, la formació i l'ocupació de guies locals i l'adquisició de productes locals.