Per què són les 3 joies de la cultura majorera?
Las Salinas del Carmen és un paratge protegit que encara avui és viu: visitar el Museu Salinas del Carmen és fer un viatge al passat, a la tradició, a l'autèntica Fuerteventura. La puresa de les aigües i la conservació de les tècniques tradicionals són clau per obtenir la millor sal marina de les Illes Canàries.
Les característiques de l'illa han donat lloc a un peculiar formatge de cabra, el famós i guardonat formatge Majorero: el millor formatge de cabra del món. Vols conèixer tots els seus secrets? Te'n parlarem al Museu del Formatge Majorero.
I per culminar l'experiència, al centre dels molins podreu conèixer el funcionament d'aquests gegants que servien per moldre gra, especialment el gofio. Ho has provat? Et convidem a tastar el gofio pastat, la recepta canària per excel·lència.
Els tres centres estan situats a la part central de l'illa, fàcilment accessibles amb cotxe, moto o fins i tot amb bicicleta. Són els centres més visitats de l'illa ja que constitueixen una part essencial i imprescindible de la cultura majorera.
Pots visitar els centres al teu ritme, i quan vulguis ja que no has de visitar els 3 centres el mateix dia: El centre d'interpretació és el més petit, i la seva visita és d'uns 40 minuts. El museu de les Salines del Carmen és d'aproximadament 1 hora si voleu visitar tant l'interior com l'exterior, i el Museu del Queso té diverses parts, com ara el molí de vent, el museu i el jardí de cactus), que tot plegat dura aproximadament. 1,5 hores, segons l'interès de cada persona.