Tindràs l'experiència d'elaborar amb les teves pròpies mans un autèntic formatge de Fuerteventura a partir de la munyida.
Sabreu com és, com viu, com s'alimenta,… la cabra majorera: la millor cabra del món per clima desèrtic i la veritable protagonista d'aquesta experiència.
En arribar a la nostra granja, us rebrem amb una tassa de cafè mentre us expliquem l'experiència, que tindrà una durada aproximada de 2,5 hores. En aquest moment us facilitem el material necessari (fundes de treball, malles, guants,…) per accedir als corrals i a la sala de munyir. Un cop aquí procedim a ensenyar-te les tècniques de munyir tant manualment com amb la munyir, perquè ho facis pel teu compte. També durant la munyida us facilitem tota la informació necessària sobre el nostre tresor més gran: la cabra majorera (alimentació, morfologia, cura,…).
Enmig de l'obra et regalem un Autèntic Esmorzar de Fuerteventura, que consisteix en un bol de llet de cabra acabada de munyir amb Gofio. Un cop hem munyit un lot de cabres (aprox. 40 cabres) anirem als corrals per procedir a donar-los de menjar. Els nostres pagesos convidats realitzaran els treballs al corral (buidar els sacs de menjar als abeuradors, carretó amb alfals,…).
Quan això s'acabi, tornarem a aportar nou material de treball (canvi de guants, barrets, davantals,…) aquesta vegada per anar a la Sala d'Elaboració, on els nostres visitants rebran tota la informació bàsica necessària per transformar la llet en formatge.
Cada visitant elaborarà individualment el seu propi formatge. En aquest indret també tindreu més informació sobre els diferents formatges majorers que hi ha, diferències de formats respecte al temps de maduració,… i molt més. Quan hagis acabat d'elaborar el formatge, el deixem a la “premsa” perquè agafi fermesa i ens dirigim al nostre pati de plantes, on rebràs un gran esmorzar amb entrepà de formatge fresc, taula de formatges, acompanyat de mojos canaris i melmelades, més aigua i altres consums a escollir (Cafè, Te, Vi de Tenerife, Cervesa, Refrescos,…).
Un cop acabeu d'esmorzar i descanseu de l'experiència, tornareu a la sala d'Elaboració i agafareu el vostre propi formatge de la premsa, l'envaseu al buit i l'etiqueteu vosaltres mateixos, finalitzant l'experiència.