Gaudeix d'una emocionant experiència descobrint l'antiga tradició de l'elaboració de formatges de Sardenya a l'empresa Argiolas Formaggi, líder en el sector lacti a Dolianova, prop de Càller, al sud de Sardenya. Participaràs en una visita guiada que serà un autèntic viatge per la història i els secrets dels formatges de llet d'ovella i cabra sarda i presenciaràs les diferents fases d'elaboració: anàlisi de la llet, les diferents receptes, salaó en salmorra, maduració i, finalment, preparació., embalatge i enviament. Participaràs en un taller d'elaboració artesanal de formatge, amb la possibilitat de crear el formatge i finalment tastar-lo. A més, al final del recorregut, tindreu un tast de productes locals acompanyats d'un vi dels millors cellers de Sardenya.
Laboratori
El taller d'elaboració de formatges, a càrrec d'experts, consisteix en l'elaboració del formatge de manera artesanal, amb la possibilitat de crear el teu formatge i tastar-lo o emportar-lo. Una experiència educativa i vivencial que et permetrà descobrir pas a pas els secrets de l'elaboració del formatge i el seu procés, des de la coagulació de la llet fins a la formació i salaó. Taller lúdic i educatiu tant per a adults com per a nens amb lliurament d'un certificat de record.
Companyia
Argiolas Formaggi, líder en el sector lacti, fa més de 60 anys que l'empresa elabora formatges de pecorino i de cabra, apostant per la innovació, l'atenció a la recerca, el respecte per la tradició i el compromís amb la sostenibilitat mediambiental.
Degustació
En acabar l'experiència, es podran degustar tres o quatre dels formatges més famosos de la granja, acompanyats d'una copa de vi de la terra. Per als menors o als qui no els agradi el vi, hi haurà aigua disponible.
Malauradament, els formatges alternatius per als intolerants a la lactosa no estan garantits.