Aquesta excursió d'1 dia us porta a descobrir Canavese, la terra fronterera als peus dels Alps de la regió del Piemont, una porta d'entrada natural entre la península Itàlica i Europa. Aquesta regió va ser una cruïlla d'exèrcits, comerciants i pelegrins que traçaven les rutes de la Via Salaria i la Via Francigena a través de la vall del Mont Blanc i els Alps Graie fins a Torí, la capital del regnat de Savoia i la primera capital italiana.
Aquesta terra de llacs, turons, boscos i castells està protegida per la Serra Morenica, un dels turons morenics més grans del món. Aquí les vinyes gaudeixen de la dolçor del seu microclima, produint vins excel·lents com el Carema Nebbiolo i el Caluso Erbaluce.
La cuina canavesa té diferents sabors, com ara embotits i formatges de pastures alpines, rotllos de col “Capònet” amb carn, cebes farcides amb amaretto, sopa d'herbes silvestres “Ajucche” amb pa i “Bagna Caòda”; la distingida salsa d'anxova servia com a salsa de crudités. Tot això és només un tast del que t'espera en aquesta gira.
Itinerari detallat:
Migdia:
Visita guiada a un dels castells de la comarca del Canavese. Segons la disponibilitat de temporada i les preferències dels clients, les opcions són el Castello di Agliè o el Castello di Masino. A continuació, gaudiu del dinar en un restaurant local amb menú fix i vi inclòs.
Tarda:
Visita guiada per la ciutat d'Ivrea seguida de degustació de vins en un celler local.