Uneix-te al nostre tour gastronòmic de postres sicilians!
La pastisseria siciliana es troba entre les més famoses, estimades i exportades del món. Darrere de cada recepta hi ha històries i tradicions fascinants, i de la combinació hàbil dels ingredients més senzills surten delicioses delícies. Per això hem creat la nostra gira de dolços sicilians.
La ciutat d'Iris i Granita amb brioix “Co' tuppu” us dóna la benvinguda. Amb el nostre tour de postres sicilians experimentaràs Catània i coneixeràs la veritable tradició de les postres sicilianes a través d'una aventura de sabors, tradicions i emocions.
Aquí teniu una llista dels nostres possibles tasts:
Iris: una preparació feta amb massa llevada fregida dolça (semblant a un krapfen o bunyol) que tanca un farcit: el tradicional té crema de ricotta dolça i trossos de xocolata. A la zona de Catània, n'hi ha una variant amb festuc, xocolata i nata blanca i, per descomptat, ricotta. Tot i ser dolç, es compta entre els clàssics menjars de carrer de la cuina siciliana, sent gaudit calent i a tota hora tant pels locals com pels turistes.
Torta Setteveli: Només cal pronunciar el seu nom per obtenir immediatament la meravellosa imatge d'un pastís cobert d'una glaçada de xocolata brillant. Cada llesca ofereix una sèrie de capes que s'alternen entre mousse i trossos cruixents. Una anècdota curiosa s'amaga darrere d'aquest pastís que s'ha fet tan famós a la nostra illa… curiós per saber-ho?
Granita siciliana: perfecte per relaxar-se i refrescar-se a les caloroses tardes d'estiu. Se serveix en copa i és ideal per acabar un àpat ric amb una nota alta. La fruita fresca, el sucre i el gel són els ingredients necessaris: senzills, però increïblement saborosos!
Cannoli sicilià: l'hòstia, modelada tradicionalment al voltant d'una barra de metall calenta, s'omple d'una preparació dolça i cremosa feta amb formatge ricotta, fruita confitada, festucs cruixents o xips de xocolata negra. Una explosió de gust i color!